MESCİDİMİZDEKİ SES SİSTEMİ ETKİN HALE GETİRİLDİ VE OKULUMUZDA U DÜZENİ KURAN-I KERİM OKUMA ODASI OLUŞTURULDU.

Mescidimizde yaptığımız düzenlenme sayesinde mescidimizde huzurlu bir ibadet ortamı oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz boş zamanlarında ve öğle aralarında okuma odasına inerek zamanlarını daha faydalı olarak geçirmektedirler. Okul personellerimiz ve öğrencilerimiz birlikte günlük vakit namazlarını eda ederek okul kültürüne olumlu yönde katkı sağlayıp, öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi ve birlik beraberliği artırmıştır

Okul mescidimize ses sisteminin donanımsal malzemeleri alınıp mescidimize kurarak ses sistemini kullanılabilir hale getirilip Ezan saatlerinde ve Kuranı Kerim derslerinde faal olarak kullanılmasına teşvik edildi. Mescidimizde bulunan ses hoparlörü sayesinde öğrenciler uygulamalı meslek derslerini ve Kuranı Kerim derslerini okul mescidinde işleyerek bilgisayar destekli eğitim görüp, derslere aktif olarak katılım sağlayıp derslere olan ilgileri artırılmıştır. Mescidimizde bilgisayarlara yüklenilen Diyanet İşleri Başkanlığının Kuran tilaveti ve kıraati eşliğinde Kuranı Kerim dersleri işlenmektedir. Öğrenciler farklı Kuran karilerin tilavetlerinden sayesinde dersin daha verimli ve eğlenceli olduğunu dile getirdiler. Okul personelleri ve idaresi tarafından okul mescidimize rahle alınarak U düzenine uygun rahleler yerleştirildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin birlikte yaptıkları Kuran-ı kerim kıraati ile ilgili tezhip ve hat sanatlarını mescit duvarları asıp süslediler.

13-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023

Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 13.06.2023 11:47 - Görüntülenme: 115