OKULUMUZDA DEĞERLER EĞİTİMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Değerler eğitiminin önemi, insanların doğru tercihler yapmasına, davranışlarını daha kontrollü kılmasına, ahlaki kararlar almasına, kendi değerleri ve başkalarının değerleri hakkında bilgi edinmesine, kendini ifade etmesine ve kendine güven duymasına yardımcı olur.

Okulumuzda değerlerin öğrenciye aktarılası ve ve içselleştirilmesi için etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. Değerler, Ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir. Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Sevgi, cesaret, dostluk, yardımlaşma, temizlik, saygı, doğruluk, nezaket ve benzerleri önem verilen toplumsal değerlerdir.

Değerler toplum için önemlidir, değerlere uygun davranan insanlar da toplum gözünde değerlidir. Değerler sadece günlük eylem ve davranışlarımıza rehberlik eden ilke ve ölçütler olmaları bakımından değil, genel yaşam tarzımızı ve yönünü etkileme, belirleme açısından da önemlidir. Bu belirleme, seçeceğimiz meslekten, ülkesi veya insanlık için özveride bulunmaya, nasıl bir anne veya baba olacağımıza kadar geniş ve önemli bir alanı kapsar.

12-05-202312-05-202312-05-202312-05-202312-05-202312-05-2023

Yayın: 12.05.2023 - Güncelleme: 12.05.2023 10:04 - Görüntülenme: 79